Vuosijuhlat ja kevät Vierumäellä

Viimeisimmästä postauksesta onkin kulunut jo pari kuukautta ja sinä aikana on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Kohokohtia ovat olleet Vierumäellä järjestetyt vuosijuhlat, luokkaretki Kilpisjärvellä sekä kalenterikuvaukset. Tässä postauksessa kerron vuosijuhlien järjestämisestä sekä hieman koko keväästä kokonaisuudessaan.

Tahkon Tallin vuosijuhlat 2018

Vuosijuhlien järjestäminen oli siis kouluprojektini ja koko kevään opiskeluni painottuivat siihen. Liikunnanohjaajan opinnoissa Vierumäellä toisen vuoden liikuntapalveluiden aihe on tapahtuman järjestäminen. On mahdollista valita joku koulun tarjoama tapahtuma tai ehdottaa omaa tapahtumaa. Vuosijuhlien järjestäminen oli alun perin Henri Hujalan idea ja hän nosti asian esille viime vuoden joulukuussa. Minä ja Tomi Hyppönen innostuimme ajatuksesta heti ja niinpä menimme ehdottamaan opettajillemme, että voisiko vuosijuhlien järjestäminen olla kevään projektimme. Alustavien suunnitelmien tekemisen jälkeen myös opettajat hyväksyivät projektimme.

Liikunnanohjaajaopisekelijoille ei ollut koskaan aikaisemmin järjestetty vuosijuhlia Vierumäellä. Tämä antoi meille todella paljon vapauksia tehdä juhlista juuri sellaiset, kuin me haluamme. Toisaalta se lisäsi myös työmäärää huomattavasti koska kaikki piti rakentaa tyhjästä, eikä ollut edellisiä järjestäjiä, joilta kysyä apua. Tärkeintä meille oli se, että juhlista tulee juuri sellaiset, kuin kaikki toivovat ja hieman jopa enemmän.

Vuosijuhlien järjestämiseen liittyi monenlaista työtä, kuten sponsoreiden hankkimista, markkinointia, juhlapaikan valinta, ruokien järjestäminen sekä itse illan sisällön suunnittelu. Vaikka työtä tuntui välillä olevan melko paljon, onneksi meillä oli mahtava projektiryhmä, jossa kaikki olivat aidosti motivoituneita. Koko kevään ajan työskentelymme sujui hyvin ja ilmapiiri oli positiivinen ja innostunut. Saimme kaikki asiat hoidettua ja kaikki olivat varmasti tyytyväisiä järjestelyihin.

screenshot_20180605-1120561490104937.png
Projektin etenemistä oli mahdollista seurata myös Instagramin kautta.

Juhlapäivä

Juhla pidettiin Vierumäki Resort hotellin upeissa tiloissa. Niin kuin vuosijuhlissa on tapana, pukukoodi oli miehille tumma puku ja naisille iltapuku. Oli hauskaa nähdä tutut opiskelukaverit ensimmäistä kertaa todella laittautuneena. Usein Vierumäellä tulee liikuttu viikosta toiseen verkkareissa tai muissa rennoissa vaatteissa, joten moni juhlaan osallistunut sanoikin, että oli ihanaa kerrankin laittautua Vierumäellä.

Vieraiden vastaanoton ja tervetuliaissanojen jälkeen oli vuorossa alku- ja pääruoka, joka järjestettiin buffettina. Ruoka oli todella hyvää ja vaihtoehtoja oli paljon. Ruokailun lisäksi iltaan kuului muun muassa puheita, esityksiä sekä palkitsemista. Puheita pitivät niin suomenkieliset opiskelijat ja opettajat kuin myös ulkomaalaiset vaihto-oppilaat. Esityksistä vastasivat Vierumäen oma Dance crew sekä ensimmäisen vuoden opiskelijat Joona Rahm ja Juuso Havia. Dance crewn esitys oli flash mob tyyppinen, jossa tanssi alkaa yllättäen ja ihmisiä liittyy tanssiin mukaan koko ajan enemmän. Tarkoitus oli, että lopussa koko juhlaväki saadaan nousemaan pöydistä ylös tanssimaan ja tämä onnistuikin loistavasti. Joona ja Juuso puolestaan pitivät musiikkiesityksen säestäen yhteislauluja kitaran ja laulun avulla. Lisäksi olimme tilanneet ulkopuolisen Stand up koomikon Arimo Mustosen, joka piti noin puolen tunnin esityksen. Juhlan loppupuolella palkitsimme vielä esimerkiksi vuoden vierulaisen sekä vuoden opettajan.

IMG_9691
Flash mob aloitus
IMG_9878
Joonan ja Juuson show

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun puheet oli saatu pidettyä, palkinnot jaettua ja jälkiruoat syötyä, oli jäljellä vielä illan kruunaavat tanssiaiset. Tansseina olivat perus valssin lisäksi vanhojen tansseista tutut kehruuvalssi sekä Salty Dog Rag. Tansseja oli ollut mahdollisuus harjoitella tanssikurssilla, joka järjestettiin pari viikkoa ennen juhlaa. Vaikka tanssilattia oli melko pieni, eivätkä kaikki olleet ehtineet tanssikurssille, kaikilla näytti olevan hauskaa. Tanssien jälkeen juhlasaliin sai jäädä vielä hetkeksi oleilemaan, jonka jälkeen oli aika siirtyä alakertaan yökerho Teatroon jatkoille.

IMG_9886

Juhla meni kokonaisuudessaan niin hyvin, että se ylitti jopa meidän järjestäjien odotukset. Suuri tekijä on se, että Vierumäellä on loistava yhteishenki ja ”Vieruperhe” mainittiinkin useampaan otteeseen puheissa. Kaikki järjestäjät sekä juhlavieraat tekivät yhdessä illasta ikimuistoisen. Mahtava päätös hienolle projektille ja kiitokset vielä Hujulle ja Tomille koko projektista. #laatumestarit #ttvj

Kevät Vierumäellä

Kevät alkaa olla ohi ja niin on aika siirtyä kesälomalle opiskeluiden osalta. Kaksi vuotta opiskeluja Vierumäellä takana ja on kyllä ollut hienoa aikaa. Joku päivä varmaan kirjottelen pidemminkin opiskelusta Vierumäellä, mutta sen aika ei ole nyt. Jos joku haluaa kuitenkin lukea nyt lisää opiskelusta Vierumäellä, niin luokkakaverini Rosa kirjoitteli aiheesta omaan blogiinsa pari kuukautta sitten ja hänen kirjoituksensa pääset lukemaan tästä. Tulen kirjoittamaan vielä pari postausta kuluneesta keväästä, vaikka ne eivät täysin ajan kohtaisia olekaan. Hyvää alkanutta kesää kaikille!

Jätä kommentti